Fysieke Vaardigheids Toets
illustration

Van harte welkom op de site van de Fysieke Vaardigheids Toets (FVT) van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

WAT IS DE FVT?
De FVT is een middel om het executief personeel van DJI te toetsen op zijn fysieke vaardigheden. Deze zijn van belang zijn voor het zo goed mogelijk uitoefenen van de functie.

De Fysieke Vaardigheids Toets is ontwikkeld door de politie en wordt nu - na een succesvolle pilot - in iets aangepaste vorm ook geïntroduceerd binnen DJI. De FVT wordt in de toekomst verplicht voor het executief personeel van de penitentiaire inrichtingen, de Dienst Vervoer en Ondersteuning (DV&O) en een aantal andere DJI-inrichtingen.

De toets bestaat eruit dat deelnemers een parcours afleggen dat is gebaseerd op de dagelijkse fysieke praktijk binnen een gevangenis, jeugdinrichting of Forensisch Psychiatrische Kliniek (FPC).

HOE GEBRUIKT U DEZE WEBSITE?
De algemene informatie op deze website is voor iedereen toegankelijk. Daarnaast biedt deze site specifieke informatie en functionaliteiten die alleen toegankelijk zijn voor DJI-personeel.

  • Wanneer u werkzaam bent als instructeur lichamelijke oefening (ILO'er) of sportinstructeur bij een DJI-inrichting kunt u een inlogcode krijgen, zodat u via de afgeschermde database de FVT-resultaten kunt invoeren. 
  • DJI-medewerkers die hebben deelgenomen aan de FVT in hun locatie en hun e-mailadres hebben  doorgegeven ontvangen eveneens een inlogcode. Hiermee kunnen ze bijvoorbeeld hun eigen prestatie vergelijken met die van hun collega's.

Trainen voor de FVT
U kunt ook gebruik maken van het trainingsprogramma voor de FVT dat via deze website wordt aangeboden. Met dit programma kun je thuis aan de slag om je conditie en vaardigheden te verbeteren. Klik dan op de link 'Bereid je voor op de Fysieke Vaardigheids Toets' bovenaan deze pagina. Hiervoor zijn geen inloggegevens nodig.

Voor iedereen die niet beschikt over een inlogcode zijn alle aangegeven opties in het menu aan de rechterzijde van deze pagina beschikbaar.

Geplaatst 23-6-2011, gelezen 93325 maal.